هفتم بهمن برابر با زادروز «شادمهر عقیلی» آهنگساز، خواننده و بازیگر ایرانی است وی متولد 1351 خورشیدی است و با انتشار چند آلبوم موسیقی در ایران کار خودش را آغاز کرد و پس از مدتی ابتدا به کانادا و سپس به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. شادمهر تا کنون بیشاز ده آلبوم و چندین تکآهنگ انتشار داده است.«شادمهر عقیلی» در هفتم بهمن ماه سال 1351 در تهران زاده شد او از کودکی به نوازندگی علاقه داشته و با پیانو موسیقی رو شروع کرده ولی بعد از مدتی ویلن را به عنوان ساز تخصصی خودش انتخاب کرد که در نواختن آن تبحر خاصی دارد.او از سال ۱۳۷۶ در واحد موسیقی صدا و سیما ایران مشغول به کار شد ولی کارهایش برای کسب مجوز مشکل داشتند. بهعنوان اولین کار «معبود» و سپس «قسمت» را اجرا کرد و بعد از آن آلبوم «بهار من» اولین کاست او بود. بهار من کاست بدون کلامی بود شامل ترانههای قدیمی مانند «گل گندم»، «بهار من» و «جان مریم» که شادمهر نوازندگی پیانو، گیتار و ویلون را در آن بهعهده داشت.
کاست دوم شادمهر به نام «مسافر» که به بازار آمد، با استقبال زیای روبهرو شد و «دهاتی» آلبوم بعدی او بود. شرکت پخش کننده آلبوم دهاتی برای گرفتن مجوز با موانعی از سوی وزارت ارشاد روبهرو شد به طوری که شادمهر بارها مجبور شد ترانههای این آلبوم را بازخوانی و اصلاح کند. این آلبوم موفق شد تحولی بزرگ در موسیقی پاپ ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایجاد کند.
شادمهر عقیلی تجربه بازیگری در دو فیلم سینمایی «پر پرواز» در سال ۱۳۷۹ به کارگردانی خسرو معصومی و «شب برهنه» را نیز دارد که فیلم سینمایی پر پرواز پر فروشترین فیلم سینمایی سال در سال ۱۳۷۹ شد.
اما بازی در این دو فیلم باعث افزایش حساسیت روی کارهای وی شد و گرفتن مجوز برای کاست بعدی او یعنی آلبوم «آدم و حوا» دو سال ادامه پیدا کرد که در نهایت آلبوم به طور غیر رسمی در ایران پخش شد. گفته شده در همین حین فشار و محدودیت بر وی زیاد شد و او حتا اجازه ورود به استودیوهای رسمی موسیقی را هم نداشت و نوازندگیاش برای سایر هنرمندان هم ممنوع شد. شادمهر هم که عرصه را برای کار تنگ دید به کانادا مهاجرت کرد و در آنجا فعالیتهایش را ادامه داد.
بعد از ترک ایران و مهاجرت به کانادا او موفق شد با کمپانی «نوامیدیا» قرارداد امضا کند. ولی هنوز چند وقتی تا انتشار اولین آلبوم او در خارج از کشور باقی مانده بود که ناگهان این آلبوم با کیفیت پایین در بازار ایران پخش شد. بعضی از آهنگهایی که او اصلن قصد انتشار آنها را نداشت در این آلبوم منتشر شده بود و بعد از یک ماه از این ماجرا آلبوم او به طور رسمی و با نام «خیالی نیست» پخش شد.
آلبوم بعدی او «آدم فروش» بود و آلبوم سوم او در خارج از کشور «پاپ کرن» نام داشت که در اسفند ۱۳۸۴ پخش شد. نام این آلبوم در ابتدا «تلافی» بود ولی به گفته خودش درست چند ماه پیش از انتشار این آلبوم عده ای سودجو مجموعهای از آهنگهای قدیمی که او را که در ایران خوانده بود جمع کرده و تحت عنوان آلبوم تلافی در بازار پخش کردند.
پس از آن هفت تک آهنگ شادمهر تحت عنوان آلبوم غیر رسمی با نام «سبب» در ایران منتشر شد که بعدها چهار آهنگ آن آلبوم به همراه چهار تکآهنگ دیگر به طور رسمی در آلبوم «تقدیر» از سوی کمپانی «سنتوری رکوردز» عرضه شد.
شادمهر در آلبومهای خود از معروفترین ترانههای «نیلوفر لاریپور» ترانهسرای ایرانی خوانده است. از دیگر ترانهسرایانی که با وی همکاری داشتهاند میتوان به مونا برزویی، جواد شریفپور، شاهکار بینش پژوه، فرید احمدی، شیدا شفیعی، محمدعلی بهمنی، پاکسیما زکیپور، آزیتا قاسمی، صمد وفایی، فرزاد حسنی، بابک روزبه و یغما گلرویی اشاره کرد.
شادمهر برای مهستی آهنگها و تنظیمهای آلبوم «از خدا خواسته» را نیز انجام داده است. او هم چنین آهنگسازی برای خوانندگان داخلی و خارجی زیادی را نیز برعهده داشته است که مرحوم ناصر عبدالهی، جمشید، مهران احراری، علیرضا عصار، محمد اصفهانی، حسین زمان، لیلا فروهر از آن میان هستند.
آخرین تک آهنگ شادمهر «حالم عوض میشه» است که در تیرماه ۱۳۹۰ ساخته و اولین آهنگ او با تنظیم الکتریک است. همچنین جدیدترین همکاری شادمهر با ابی بوده که دو آهنگ «بدبین» و «نوازش» را برای او ساخت. در این دو آهنگ صدای گیتار و پیانوی شادمهر شنیده میشود.
دانلود آهنگ نوازش با صدای ابی:کلیک کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر